Fotobiënnale Wieringen

Fotobiënnale Wieringen 2022
Op vijf locaties op Wieringen,  het voormalige eiland in de kop van Noord-Holland, vindt deze zomer een nieuwe fotobiënnale plaats. Het thema van deze editie is ‘Kroongetuigen’, vanwege het tienjarig bestaan van de gemeente Hollands  Kroon en omdat de deelnemende fotografen als kroongetuigen het verhaal  vertellen over Hollands Kroon – en in  het bijzonder Wieringen.
De gemeente Hollands Kroon is in 2012 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Fotograaf Kenneth Stamp komt oorspronkelijk uit Schotland, maar woont inmiddels al 44 jaar op Wieringen en is verknocht aan zijn omgeving. Wieringen is altijd een inspirerende omgeving geweest voor kunstenaars en velen zijn er dan ook woonachtig. De Michaëlskerk in Oosterland is al meer dan 50 jaar een broedplaats voor de kunsten. Stamp was in 2021 gastcurator van de tentoonstelling Celebrate the Dutch Landscape, onderdeel van Foto-Festival Naarden. Samen met het team van Zin in Oosterland ontstond het idee om een fotobiënnale te organiseren.

Bestel hier uw online passe-partout (ticket(s)
Met een passe-partout ticket heeft één persoon eenmalig toegang tot alle 5 expositielokaties van Fotobiënnale Wieringen 2022. U bent vrij te bepalen wanneer u welke lokatie bezoekt. NB: Dit hoeft ook niet noodzakelijk op één dag plaats te vinden. Zondag 11 september is de laatste dag om een van de lokaties te bezoeken. 

Uw passe-partout ligt voor u klaar bij het ticketpoint
U kunt met dit aankoopbewijs uw passe-partout(s) afhalen bij een van de ticketpoints. Dit kan op de dag van uw bezoek aan de fotobiënnale (van 7 aug. t/m 11 sept.) of al eerder tijdens de reguliere openingstijden van beide ticketpoints. Alle info hierover treft u op uw aankoopbewijs in uw mail direct na uw bestelling.  

De Fotobiënnale Wieringen is geopend vanaf zondag 7 augustus t/m 11 september 2022. 
Van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Graag tot ziens op Wieringen!